Life Play en Life Landscape: revolutionair kunstgras

Duurzaamheid en innovatie in iedere spriet

Voor ons is groen is meer dan een kleur. Het staat voor onze diepgewortelde toewijding aan duurzaamheid. Edel Life is een ode aan de groene toekomst: een dynamisch, premium product, gericht op zero waste en maximale waterdoorlatendheid.  Bij Edel Life zijn we vastberaden om een nieuwe dimensie aan kunstgras toe te voegen, waarbij duurzaamheid en innovatie in elke vezel verweven zijn. 

 Wat maakt Life Play en Life Landscape zo uniek in de kunstgrasmarkt? Het antwoord ligt in de combinatie van onze diepgaande kennis van circulaire mogelijkheden en de doorgevoerde innovaties over de jaren heen. Edel Life producten zijn het toonbeeld van circulaire innovatie, stabiliteit, en minimale rek en krimp. Elk sprietje is versterkt met een extra netje en doek, wat resulteert in een stevige, maar lichte textuur. Deze grassen zijn ontworpen om waterdoorlatend te zijn, waarmee ze een natuurvriendelijkere optie zijn dan bijvoorbeeld grind en tegels. Ook vergeleken met een latex kunstgras is de waterdoorlatendheid beter. 

Cradle-to-cradel: afval bestaat niet 

Onze Landscaping- en Play lijnen onderscheiden zich verder door het gebruik van gerecycled materiaal. Zowel in onze non-directional garens als in de getextureerde ondergaren gebruiken we (snij-)afval uit onze eigen productie en zelfs afval van consumenten. Edel Life is één van de weinigen op de markt die al volgens deze vooruitstrevende ‘crade-to-cradle filosofie’ werkt. Waarbij we laten zien dat afval niet bestaat, maar enkel een nieuwe economische waarde krijgt. Zelfs als de vezels slijten, vooral op sportvelden, blijven onze producten 100% circulair. Uit onderzoek van de Universiteit van Gent blijkt dat ons gerecyclede materiaal nauwelijks in kwaliteit inboet. Er is bijna geen sprake van downcycling; de treksterkte is vergelijkbaar met die van nieuw materiaal. 

Vooruitziende blik 

Bij Edel Life gaan we verder dan de huidige marktstandaarden. Onze producten zijn niet alleen milieuvriendelijk en hebben een langere levensduur, maar ze vermijden ook de risico’s die vaak geassocieerd worden met latex. Met een vooruitziende blik op mogelijke EU-wetgeving, streven we ernaar om circulair te zijn voordat dit een verplichting wordt. Onze focus? Het minimaliseren van onze milieu-impact en het creëren van producten die zelfs over 50 jaar nog relevant zijn. 

Ben jij klaar om deel uit te maken van de groene revolutie? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst.