Het gezicht achter Edel Life

Een reis van passie, visie en innovatie

Kilian Peschel is het brein en hart achter Edel Life. Kunstgras, kennis en innovatie zijn als het ware de non-directionale garens van zijn leven. Dertien jaar geleden vond Kilian, geïntroduceerd door een vriend, zijn weg naar de kunstgraswereld en heeft sindsdien de route nooit meer verlaten. In 2021 kruiste Kilians paden met Victoria Grass Group. Een kennismaking die resulteerde in de oprichting van het label Edel Life: het frisse gezicht van premium kunstgras.

Victoria Grass Group had de visie om naast de bestaande labels een extra bedrijf toe te voegen dat zich specifiek zou richten op een sterke branding in de landscaping markt. Een ander doel was om extra volume in de groep te krijgen, zowel in productie als in de inkoop van garens. Dit alles met de ambitie om een duurzaam label te starten, vooroplopend met de nieuwste innovaties voor groene transformaties. Kilian daarentegen heeft een sterke affiniteit met de inrichting van de openbare ruimte. Als expert op dit gebied is het de veelzijdigheid, veerkracht en duurzaamheid van kunstgras die hem zo aanspreken. Zo komen expertise en ambitie samen in Edel Life.

Niet mee met de mainstream

De ontwikkeling van Edel Life was niet zonder uitdagingen. De kunstgraswereld heeft een dynamische en competitieve markt waarin prijs een belangrijke factor blijft. Het opbouwen van een merk kost tijd, bedrijven moeten gaan geloven in het concept, zowel als branding als in de kwaliteit van de producten. Kilians persoonlijke ervaringen, waarden en overtuigingen hebben Edel Life sterk gevormd. Hij zette zijn uitgebreide kennis en netwerk in voor de eerste opstart, en koos ervoor om niet mee te gaan in de mainstream, maar om te gaan staan voor de brand. Een onderscheidend, duurzaam merk in de kunstgrasmarkt.

Een positief begin

Bij Edel Life krijgt Kilian de ruimte om zijn visie, passie en innovaties te realiseren. Hij is niet gebonden door traditionele beperkingen en streeft ernaar om nieuwe, duurzame producten te lanceren, snel te reageren op de markt, en een toonaangevende positie in te nemen. In 2024 gaat gaan we een positieve nieuwe fase in met de geplande samenwerking met verschillende bedrijven in binnen- en buitenland. Een mooi begin!